Coaching en Oosterse krijgskunst

Oosterse krijgskunst zoals Tai Chi, Qigong, Kungfu, maar ook meditatie en Chinese geneeskunde mikken op balans van lichaam en geest. Dat voorkomt zowel lichamelijke als geestelijke klachten en problemen of kan deze oplossen. Voorkomen en indien nodig genezen.

Body Mind Spirit Balance
Body Mind Spirit Balance

Sporten gezond en zinvol

Voor tal van doelgroepen is het beoefenen van deze ´sporten´ gezond en zinvol. Specifieke problemen zoals stress, angsten, rouw, of krachteloosheid kunnen adequaat worden aangepakt.

Vermindering  van klachten

Het geeft veel meer evenwicht, meer kracht en een groter zelfvertrouwen. Het is een bewezen feit dat er een substantiële vermindering van klachten ontstaat. Dat betekent dat mensen zowel jong als oud daarmee de kwaliteit van hun leven zelf en actief kunnen verbeteren. Dat geeft weer letterlijk beweging. Bij burn-out, bij werkloosheid, bij verdriet verwerking en meer.

Ergens bij horen

Het werken in groepen geeft daaraan nog een extra dimensie. Ergens bij horen, samenwerken aan vooruitgang. Soms is de combinatie met een puur individuele aanpak noodzakelijk. In de vorm van coaching of lichaamsgerichte therapieën. Gezondheid hangt vaak af van een complex aantal samenhangende factoren.

Ervaring

Jos heeft 20 jaar leservaring met Kungfu, Tai Chi en Qigong,  medailles behaald met Tai Chi en al meerder groepen begeleid.

Mentale  weerbaarheid

In  Maastricht zijn diverse groepen die veel baat zouden kunnen hebben bij mentale weerbaarheid en een andere kijk op het leven.

Tai Chi en Qigong brengt de gedachten tot stilte, geven de geest rust en verbetert je balans. Het leert jou luisteren naar en communiceren met je lichaam.

Lessen Maastricht
Qigong lessen

Qigong lessen

Wil je online Qigong lessen volgen? Kijk dan even op deze pagina Met de inlogcodes kun je ieder moment van de dag de online lessen volgen wanneer het jou uitkomt. Online les QIGONG: Je verbinding met aarde en kosmos wordt optimaal waardoor jouw energie weer vrijelijk kan stromen Door veel te zitten en zelfs gewoon ...

Read More

Taiji Maastricht

Taiji Maastricht

Taiji of Tai Chi lessen in Maastricht Kenmerken van Taiji Quan De hoofdkenmerken van Taiji quan zijn langzame, ontspannen, aaneengesloten bewegingen. Naast houding en routine training, dient men zich ook bezig te houden met Pushing Hands – oefeningen met partner. Deze zorgen niet alleen voor het verbeteren van fouten, het leren van alle basis ...

Read More

Kung fu Maastricht

Kung fu Maastricht

Wil je Kung fu lessen volgen in Maastricht en omstreken, bekijk dan hier ons lesrooster Wushu of Kung Fu Maastricht Wushu (武術) is Chinees voor krijgskunst. Het eerste karakter 武 (wǔ) staat voor ‘krijger’. Het tweede karakter 術 (shù) betekent ‘kunst’. Letterlijk staat WuShu dus voor krijgskunst en is een verzamelnaam voor meerdere Chinese ...

Read More