Coaching

Leefstijl coaching

Een gezonde en actieve leefstijl bevorderen door het aanbieden van Oosterse krijgskunsten als  Kungfu, Tai Chi, Qigong en Yoga.

Tai Chi

geeft de mogelijkheid om tot rust te komen en kunnen omgaan met stress.

Om de dagelijkse stress te verminderen is het goed als je in beweging komt en een gezondere leefstijl krijgt. Tai Chi, Qigong en Yoga geeft de mogelijkheid om in ontspanning te komen en mindfull om te gaan met de dagelijkse spanningen. Vanuit een ontspannen context is het gemakkelijker om je eigen mogelijkheden en kwaliteiten te zien en vandaar uit in beweging te komen. Bewegen doet bewegen.

In de eerste plaats wordt gewerkt aan leren loslaten en vrijheid ervaren, jezelf leren accepteren, een gevoel van controle krijgen, je grenzen leren kennen en kennis opdoen van gezondheid. Er komt meer wilskracht. Hierna kunnen we aan het vertrouwen werken, waardoor je weer lekker in je vel zitten, je veilig voelt en weer zinvolle dingen gaat doen. De veerkracht wordt opgebouwd. Vervolgens krijg je door bewegen meer enthousiasme en passie,  sociale contacten,  je gaat samen leuke dingen doen, je hoort er weer bij, en je wil weer je idealen bereiken, ook slaap je weer beter. Je krijgt meer verzinkracht en daadkracht.

Kungfu

Jongeren voelen zich aangetrokken tot vechtsport. Daarnaast is deze krijgskunst bij uitstek geschikt voor de persoonlijke ontwikkeling. Het  stimuleert de ontwikkeling van je zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, weerbaarheid en wederzijds respect.

De fysieke vaardigheden die je bij vechtsport leert, leiden tot een sterker zelfbewustzijn en gevoel van competentie. Dit unieke aspect van vechtsport is onder andere aangetoond door prof. Dr. Marc Theeboom van de universiteit van Brussel. Uit zijn onderzoek blijkt, dat vechtsport bijdraagt aan een grotere mentale weerbaarheid bij jeugdige deelnemers. De zekerheid van het zich kunnen verdedigen, maakt dat je minder snel de fysieke confrontatie aangaat. Hierdoor zijn beoefenaars van deze sporten in conflictsituaties beter in staat om geweld te voorkomen.

 

Lessen Maastricht
Qigong lessen

Qigong lessen

Wil je online Qigong lessen volgen? Kijk dan even op deze pagina Met de inlogcodes kun je ieder moment van de dag de online lessen volgen wanneer het jou uitkomt. Online les QIGONG: Je verbinding met aarde en kosmos wordt optimaal waardoor jouw energie weer vrijelijk kan stromen Door veel te zitten en zelfs gewoon ...

Read More

Taiji Maastricht

Taiji Maastricht

Taiji of Tai Chi lessen in Maastricht Kenmerken van Taiji Quan De hoofdkenmerken van Taiji quan zijn langzame, ontspannen, aaneengesloten bewegingen. Naast houding en routine training, dient men zich ook bezig te houden met Pushing Hands – oefeningen met partner. Deze zorgen niet alleen voor het verbeteren van fouten, het leren van alle basis ...

Read More

Kung fu Maastricht

Kung fu Maastricht

Wil je Kung fu lessen volgen in Maastricht en omstreken, bekijk dan hier ons lesrooster Wushu of Kung Fu Maastricht Wushu (武術) is Chinees voor krijgskunst. Het eerste karakter 武 (wǔ) staat voor ‘krijger’. Het tweede karakter 術 (shù) betekent ‘kunst’. Letterlijk staat WuShu dus voor krijgskunst en is een verzamelnaam voor meerdere Chinese ...

Read More